6 Aralık 2010 Pazartesi

Bir osmanlı hamamı izlenimi...

Ankara Keçiören Belediyesine ait olan Etlik Osmanlı iş Merkezi içerisindeki Osmanlı Hamamına ilk kez cumartesi günü gittim. Ankara da böyle bir yer olduğunu bilsem çoktaaan giderdim. Hem hamam aşığı hem de havuz sevdalısı olduğum için şehir merkezinde ikisinin birden olduğu bir yer bulmak benim için kaymaklı ekmek kadayıfı durumu :) Şimdi geldik sizin için derlediğim izlenimlerim bölümüneeee:)))

Güzel tarafları;

- Merkezi bir yerde olması.

- Hamam, sauna ve buhar banyosu olması.

- Ve ennnnn güzeli aynı yerde havuz da var:) bu benim arayıpta bulamadığım bir şey onun için çoook mutlu oldum işte.

- Masaj, kese olayını yapan kadınlar işini biliyor.

- Genel olarak temizlik iyi diyebiliriz.

Kötü tarafları ise;

- Hafta sonu olmasından da kaynaklı çok kalabalıktı.

- Hamam içi küçük, kurnalar da azdı. Dibek taşına insanlar zor sığıyordu.

- Maalesef masaj ve kese için ayrılan yerlerde çok ortada ve azdı. Masaj yapan kadınlarda o kadar doluydular ki randevu almak lazım geldi :)

- Havuzun suyu biraz soğuk gibiydi. Hele de hamamdan çıkıp havuza girince bir müddet dondukkk (kendime not:bir daha ki sefere önce havuza girilecek.)

Bir yaşayalım öğrenelim yazımızın daha!!! sonuna gelirken umarım işinize yarar bilgiler edinmenize katkım olmuştur efenim. Bir daha ki sefere görüşünceye kadar mutlu ve esen kalın :)))

1 yorum:

  1. Dibek taşına insanlar zor sığıyordu.CÜMLESİNDEKİ Dibek sözcüğünün Göbek olması gerekir.Dibek taşı köylerde değirmen taşı yerine tahılları ezmek amacıyla kullanılan çukur taşın adıdır.(Dibek Kahvesi buradan gelir.oguzhaktanir@gmail.com)

    YanıtlaSil